top of page
Vyhledat

Přírodní ochrana keřů, stromků a venkovních rostlin v nádobách před mrazem

Ovčí vlna je skvělým izolantem. Proto je vhodná pro přírodní obalování keřů, stromků, a to zejména nepůvodních druhů, a venkovních rostlin v květináčích. Díky používání čistě přírodních produktů nemusíme znečišťovat naší zahradu plastovým materiálem. Lokální ovčí vlna do přírody jednoduše patří a navíc se upotřebí její přirozené vlastnosti. Vysloužilý výrobek lze později navíc zúročit ještě jako hnojivo do záhonů.





Přírodní tepelná izolace

V zimě dokáže plocha ovčí vlny odrážet ostré sluneční paprsky, které způsobují výrazné kolísání teplot ve dne a v noci a jsou zrádné pro mízu nacházející se uvnitř kmene. Buňky se mohou poškodit, popraskat a rostlina nebo strom uschnout. Nepůvodní druhy ať už na balkóně, terase nebo zahradě jsou na mráz velmi náchylné a proto vyžadují naší přípravu na chladné období.

Optimální klima i vlhkost

Vlněné vlákno dokáže udržet přirozené množství vlhkosti, je prodyšné a proto vytváří ideální klima pro lidské tělo, domácnost i rostliny nebo stromky. Pokud by se vzduch v okolí příliš vysušoval, vlna začne vlhkost ze svého objemu uvolňovat zpět do prostoru.

Vlněné rouno 800 g/m2 jako přírodní ochrana

Plocha rouna gramáže 800g/m2 drží pohromadě a je méně poddajná, než například 250 g/m2, 360 g/m2 nebo 400 g/m2 a to díky více „upíchané“ vrstvě po povrchu. Ta zaručuje vyšší trvanlivost a odolnost při manipulaci. Jedná se o asi tak o polovinu tenčí variantu rouna 1000g/m2. Toto rouno vydrží celistvé a proto je možné ho použít i další rok. Pozn.: Rouno 250 g/m2, 360 g/m2 nebo 400 g/m2 by se velmi brzy potrhalo, proto je vhodnější jako výplňkový materiál.


Rouno pro zazimování rostlin, keřů a stromků nabízíme v rozměrech:


  • 1x1 m – velikost odpovídá pro jeden stromek.

  • 2x1 m – lze nastříhat na požadovaný rozměr.

Jiné rozměry lze pořídit na eshopu u vlněného rouna v metráži.



Venkovní květináče a nepraná vlna

Použití neprané vlny je velmi jednoduché. Květináč stačí nepranou vlnou zespodu podložit a zároveň půdu shora přikrýt, případně obalit také strany květináče. Vlna dodá po celé zimní období ideální klima a zamezí promrzání kořenů.

Hnojivo Ovio v interiéru

Náchylnější pokojové rostliny mohou v zimních měsících trpět třeba i v chladné chodbě u vstupních dveří a proto je možné do květníku přidat hnojivo Ovio, které zároveň prokypří a pohnojí půdu.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page