top of page
Vyhledat

2 roky jsou tu!

Projekt Naše vlna vznikl z touhy zpracovávat lokální ovčí vlnu do výrobků, které mají smysl pro nás i naši planetu. No, a jsou tu 2 roky od spuštění webu! Pohání nás velké nadšení, lidé okolo projektu i vaše objednávky se velkým tempem rozrůstají a hlavně máme kolem sebe šťastnější a šťastnější ovce!



Jak to všechno začalo?


U zrodu projektu stál David Zdrha, profesionální střihač ovcí, který se ,,pořád hrabe ve vlně“ a přišla mu škoda jí nechávat ladem. A proto hledal řešení pro velké množství lokální vlny, která přichází vniveč a pořídil si linku na výrobu přírodního granulovaného hnojiva, které najdete na eshopu pod názvem Ovio.



U zrodu stála i Linda Havrlíková, textilní a oděvní designérka zhotovující oděvy z autorského vlněného sukna. Pro výrobu sukna používá tu nejkvalitnější vlnu z českých pastvin, které není příliš a proto se o místní vlnu začala zajímat zeširoka.



Spojením zájmů zakladatelů vznikla Naše vlna, která propojuje několik odvětví dohromady. Zdravé pastviny produkují zdravé ovce a tedy také vlnu, ze které je pak radost pracovat a vytvářet designové kousky. Zájem o poctivé výrobky podněcuje trh s lokální vlnou, který ocení zejména chovatelé. A vše má za výsledek šťastnou ovečku. Odvětví jedno bez druhého nebude fungovat správně, stejně jako princip ekosystému.


Děkujeme za vaši přízeň!



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page